2011-07-31
 17:57:17

Stanna behöver övas på

Så långt jag har kommit på stanna idag är jag ganska stolt med det är långt ifrån perfekt.
Nu så sitter stanna ungefär 2 gånger av 3, så det blir till att öva ännu mer! Är dock nöjd med honom endå! :)


2011-07-31
 10:43:00

Utställnings posé

Here you go, vad tycks? :)
Förutom att han är lite stor tror jag han kommer bli jätte fin,
får hoppas han får underbart vacker lång päls inom några månader <3



2011-07-30
 15:28:13

Mysplutten själv!

oppas ni har en bra eftermiddag! Idag skall jag bjuda på en liten bildbomb för er som gillar det.
De första bilderna är tagna på hans lilla mysfårpäls som han sover på, av någon andledning hade han tagit den ifrån hans säng och släpat den till vardagsrummet och sedan  började han leka modell, trevligt värre!

Ja har tagit två fina bilder från kyrkogården också, jag och mamma var och fixade lite på Pappas grav och vi tog med Shiro. Imorgon kan ja publicera två bilder på honom, en normal sötnos bild och en ur "Utställningsvinkel".

PS. Bilderna är tagna av mig och Hannah http://iamhannah.blogg.se/







2011-07-29
 15:42:21

Dagens inköp från djuraffären

Idag så bestämde jag mig för att åka och väga Shiro igen, och kanske köpa ett nytt koppel och sedan ta bussen hem, lite trevligt tyckte jag.
Jag kom in, vägde honom. Woops nu står vågen på 5,4 kg! de betyder att han har gått upp 0,2 kg på 4 dagar, otroligt.. Men jag hittade inte vettigt koppel. Jag vill byta just för att han kan få av det eftersom att det inte är tillräckligt spänt, och när jag spänner glider det upp hela tiden! Tänkte att det skulle vara praktiskt med halvstryp, men har hört att man inte ska ha det på valpar.. OH well!

Jag kom därifrån med lite Hundgodis med lax smak, en liten pälssax och en Aktiveringsleksak (Se bild nedan).
Tänkte testa hand hjärna med den senare idag, de blir nog lätt som en plätt ;)!

Tänkte faktiskt filma idag när vi tränar lite snurra, vi försöker ta bort mer och mer av "handsignalen" nu, det går  jätte bra, men filmen jag filmade blev dålig. Finns det något av min ytte pytte lilla skala bloggläsare som vill se i form av en film? Isåfall vad? Skulle också gärna vilja ha tips om nya grejer att lära honom! Det som han kan HELT OK är:
Sitt, Ligg, Stanna, Loss, Snurra.

Stanna övar jag dock på dagligen, då jag vill ha ett stenhårt stanna!



Kan inte låta bli att lägga in en bild på när han sover med sin lilla mjuka, lena valpmage heller!





2011-07-28
 17:19:52

Trädbitare och märgben med mumma.

Idag har vi varit och sprungit i en skog lösa jag och Shiro, det var trevligt, han är så duktig så ^^!
När det gäller inkallning utan andra hundar så går det jätte bra! I guess vi behöver skaffa lite hundar som distraktion när vi ska köra inkallning nästa gång..

Idag fick jag se ett ovärdeligt ansikte av mamma när Shiro råkade lägga en stor illaluktande hög (första gången på länge) inomhus på hennes kontor! Jag fnissade och tog gladeligen bort stinkhögen, kommer inte glömma de ansiktet!
Här kommer 2 lite halvsöta bilder, sedan en video på när jqag tog hans tomma märgben och stoppade en köttbulle i, han har fortfarande inte fått ut den ;). Så det är dagens tips till er hundägare! Stoppa i en köttbulle i ett trångt märgben, Shiro kommer nog aldrig lyckas få ut den och äta den,. Men slicka går bra!



Videon kanske är jätte tråkig, men jag tycker den är lite söt ^_^! <3

2011-07-27
 10:00:00

Tankar om den perfekta..

Igår satt jag och läste om Agillity, kurser, medlemskap i klubbar och dylikt och tänker ut mitt val av klubber och dylikt. Tankar om hundägandet och den perfekta hunden, hur är den perfekta hunden?
En hund som är lugn, men endå fartfylld och pigg.
En hund som inte drar efter andra hundar, men endå har ett stort intresse för att leka och vara med dem.
En hund som har viljan att motionera och antränga sig, men endå inte blir jobbig efter en händelselös regnvecka.
Jag känner helt enkelt att den perfekta hunden finns inte, så därför borde man inte sträva efter den. Utan att man ska vara sjukt glad för de man får till hund..

Det känns både nervöst, kul och framförallt läskigt då detta är helt nytt för mig. När ska ja bli medlem i brukshundsklubben? Ska ja börja öva på slalom och tunnel snart? Kan min hund vara lös med andra runt omkring? Kommer de på bk titta snett på mig för att min hund inte uppför sig som deras?
Jag vill träna med Shiro på bk, träna slalom och tunnel, trix, passivitet, att glo på andra hundar utan att bry sig.
Men vägen till en perfekt hund känns inte lätt, kommer folk att blicka på mig som en oansvarig oseriös hundägare om min valp beter sig som ett vildjur? Eller kommer det förstå att Shiro är en liten valp som är jobbig, men att jag som matte jobbar med att få honom lydig och bra? Nybörjarkurs i agility får man börja på vid 12 månader, det vill jag. Kan Shiro gå lös utan att springa fram till andra hundar? Hur skall jag gå tillväga?..

Pressen känns stor på att få Shiro perfekt, men ja vill inte ha en perfekt hund, jag vill ha något att jobba med, en utmaning, som jag vill klara av. Ja vet att ja inte kan sätta press på en valp, han är ju bara som ett barn. Även om han är grymt jobbig nu så betyder det inte att han är det hela livet! Han och jag har en sjukt rolig tid tillsammans och det är ju trots allt det viktigaste, att vi har roligt och trivs med varandra. Men det är klart det finns en strävan efter en lydig hund.. Det är mycket som cirkulerar i mitt huvud, men det tillhör det vanliga antar jag. Jag älskar min fluffplutt, hur bångstyrig och jobbig han än blir. <3

2011-07-26
 20:26:08

Lite randoms

Jag tar inte bort felen här eftersom jag ska inte låtsas om att min valp är perfekt ;).
Är lite stolt för ja har lyckats att få honom sitta 10+ sekunder stilla utan att se mig, så de kommer jag uttöka och snart har ja ett stabilt stanna :D.
Det som var mest misslyckat nu var väl att fokuset inte låg på mig och att stilla var jobbigt för jag var inte så tydlig såg jag efter. Slänger in ett lite skrivande inlägg imorgon om lite vad jag känner just nu, om Agility och lite grejer ja funderar om. Här kommer videon!

2011-07-25
 21:32:55

vikt, pipgris och AUG!

Tänkte skriva ett lite blandat inlägg, vi kan börja med hans vikt ;)!
Idag när jag åkte och skulle köpa foder till killen så vägde vi honom samtidigt, 5.2 Kg väger nu pojken, han växer så det knakar! Det bestämde vi att fira med att han fick en übersöt liten pipgris som nöffade,
tyckte den var ytterst frän och fick mig stå där i affären och fnissa åt den, bifogar en video nedan!

Så tänkte jag berätta om Augusti's planer, fullt med hundiga tillställningar som jag ser fram emot, Så ja kommer få en del att skriva om ;)!

I början så åker jag kanske till Dalarna igen för att träffa Linus, kanske inte så hundigt dock eftersom han stannar hemma.

3'de Valpkurs

10'de Valpkurs

13'de så är det Välle Dogteams hunddag och då skall jag ställa ut Shiro, fast det är Träningstävling så det är inte lika hög press och de kommer visa hur utställning går till osv.. Vi kommer ställa ut i "Valpklass" om man får kalla de så ;)

17'de Valpkurs

20'onde så är det också utställningsträning med Gotlands distrikt sssk eller hur man ska kalla det, så det kommer väl antagligen marioriteten av hundarna vara Sheltiesar, vilket jag ser fram emot mycket!

24'de Valpkurs

27-28 så är det Gotland Dog show, så jag kommer väl antagligen vara där och glo! Har också blivit erbjuden av att sitta i Shetland Sheepdog rasmonter på utställningen, vilket jag hoppas blir av! Skulle vara så kul att få träffa och prata med hundägare och visa folk vilken underbar ras vi har!

Så det blir en rolig månad, vi får hoppas att allt blir bra och roligt! Här kommer video på den coola grisen, dock är det lite dålig bild! Men lägger uppd en just för att ja älskar ljudet av nöffandet som kommer ifrån grisen!
Somvanligt lyssnar han inte när jag har en kamera i handen, undrar varför det är så egentligen.. Teheh!


FÖRESTEN!

En grej som är lite kul som hände efter att ja hade sprungit lite med Shiro var att jag började prata med en Sheltie ägare som undrade om Shiro var 7 månader gammal, men nää då, snart 4 månader svarade matte.
Hussen till sheltien lyfte lite på ögonbrynet, sedan skrattade han och sa något i stil med:
- Det blir en stor Sheltie dedär, nästan som en liten collie ;)!


2011-07-24
 12:56:47

Valpträningen såg ut...

...såhär!

Vi gick igenom de vanliga sitt ligg stå stanna, koppel och kontakt Inkallning.

Kontakt  gjorde vi som så att belöna vid ögonkontakt. Och inkallningen så var de så att man var två och två och den enda distraherade min hund och jag skulle gå 3-4 meter bort och ropa på Shiro, han kom såklart, efter man har kallat in första gången så skulle man gå 2 meter bort igen och kalla in igen, det gick också bra!

Det nya var väl att vi introducerade Apporten för hundarna, Shiro hade vääldigt svårt för den, han nosade lite granna men var inte intresserad, valpkursledaren kom fram till mig och sa just de att Sheltiesar brukar ha problem med apporten just för att de inte har det i blodet att apporterar någonting, så dehär var momentet jag skulle öva på mest om jag vill hålla på med Lydnad, som jag är lite intresserad av! Tänker åka och köpa en apport imorgon!

Fokuset på honom var helt okej iallafall, han var ganska dåligt på att vara passiv som vanligt, han drog efter de andra hundarna ett litet tag men det avtog.



Obs/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Lystring!
Jag söker en hund dom är ungefär i Shiros storlek, som Shiro kan få leka av sig med!
Sprang runt igår med honom vid oskarsstenen och hans energi är ju oslagbar! Han kunde springa runt i evigheter..
Så om någon har en leksugen hund som är mindre än 40 cm mankhöjd skulle jag gärna vilja träffas och leka lite! Bor på Gotland som påminnelse.
2011-07-22
 22:15:42

Stanna,

Inlärningen av stanna går OKEJ. När man vänder ryggen till kommer honom, annars sitter han stabilt så länge man går baklänges. Så nu vet jag vad jag ska jobba på tills nästa gång, att gå utan att ha nser mig i ögonen!

Imorgon är det valpkurs så vi får hoppas att vädret är det bättre!

2011-07-22
 21:23:32

Oj oj oj oj ..

Han blir bara större och större.
Idag , lite över 14 veckor gammal väger han exakt 5 kg! Amazing!

2011-07-20
 13:03:20

I Dalarna

Hey hopp! Är i Dalarna så kommer inte kunna uppdatera föränn i övermorgon, skriver då och slänger in någon bild på hur Shiros reaktion ser ut när jag kommer hem, den lär vara helig ;)!

2 cute to kill <:

2011-07-18
 12:02:00

Min trötta myspojke

Den lugna stunden man får när han är trött njuter jag med hela mig av, han har så mycket energi pojken.. Då är de skönt att se honom vara trött efter en busig eftermiddag!
Han har verkligen mycket energi, de bara sprudlar av den! Han kan springa runt som en tok i flera minuter, de är svårt att lugna ner honom, men det är de som ja verkligen måste öva med honom. Att han ska lugna ner sig och bli passiv.

valpkursen igår så hade vi det jätte trevligt, en ny liten valp var med i gruppen, en söt liten Lagotto på 10 veckor!
Vi gick igenom "stå", "inkallning med viss störning", och lite sitt, ligg, stanna och koppel.
Det är verkligen trevligt att gå på valpkurs, just att man får svar på alla sina frågor är skitbra!





2011-07-17
 18:47:35

oh, he has grown!

Först ut har vi en muppig video på Shiro hos uppfödaren!
>6 veckor<


Och här har vi en video som visar ganska klart hur han ignorerar mig när det regnar ute!
(13 veckor gammal)


Han har minsann vuxit! ;)
2011-07-14
 21:22:03

Tjockis

Pojken min är idag 13 veckor och väger 4,6 kilo! Lägger in blandat med bilder på pojken.
Lägger in videor och bilder imorgon!

2011-07-14
 14:30:30

Sorry!

Nu har många dagar gått utan att jag skrivit något, förlåt!
Trippen till stockholm var jätte kul och jag vill definitivt göra om dehär! Bor nu i en lägenhet vid A7 då, väldigt lyhörd lägenhet så jag hoppas inte grannarna stör sig allt för mycket på shiros skall ;). Livet här rullar, har kommit in lite bättre i lägenheten nu, men längtar endå hem.

Jag ska berätta om min och shiros träning de senaste dagarna! Sitt och inkallning kan han BRA! Vi håller på med ligg nu och lite smått att vänta. Men det har han lite problem med att förstå. Han är nu i mina ögon riktigt duktig på att gå i koppel och lös. Fast jag skulle aldrig kunna släppa honom vid folk dock.
Runt 4 ska vi åka och väga pojken och klippa klorna på honom, då lovar jag att återkomma om hans vikt senare ikväll. Eftersom vi nu har fixat internet här i lägenheten! Skall skärpa mig på bloggfronten och skärpa till mig. Tänkte imorgon att ja ska åka och bada på dagen och gå till stan med pojken på kvällen! Han har blivit så sjukt stor i mina ögon nu.. Kommer visa en video frÅn när han är 6 veckor också nä ja får tillfälle! Hade gött.

Enjoy your evening!
2011-07-10
 18:31:42

"Valpkurs!"

Valpkursen jag gick på idag var awesome!
Den var hos Stenkustens hund, och det var en timme full med lärorika ord och övningar. Mycket nöjd med hur den var, de är två tillfällen kvar som jag skall gå på.
Det som vi övade var: Sitt, ligg, stanna, inkallning och kontakt! Mycket bra träning för pojken.
Många söta lite större valpar var där och Shiro fick visa sin bästa kunskap, att se mig i ögonen. Det är nog det som han är bäst på, att glo på mig med sina klotrunda svarta ögon.

Imorgon så skall jag och Linnea åka till stockholm, där ska vi träffa Sens och gå på grönan. Mer om de skriver ja när jag kommti hem.

Så ska vi hyra ut vårt hus och så vi ska bo i en lägenhet 3 våningar upp i en vecka, vi får se hur de går..

Vi hörs om någon dag!
2011-07-09
 19:47:54

Skräckinjagande Shiro!

Tåbitande skälltien!


"DEHÄR ÄR MIN FOT!"

Nomnom! Mumsig mamma fot!

Lite fler tå-ätar-bilder, (bara för att han är så söt!)




snuskkladd i örat!


2011-07-07
 15:01:18

Blöt jycke

Shiro tog en dusch igår, han såg lite knasig ut efter..



Det är nu man ser hur slank och fin han egentligen är!

Denna bild är allmänt läskig.. han ser ut som en liten demon!

2011-07-03
 13:41:38

Agility...

...är sjukt skoj!
Jag var på Agility tävlingen på Visby bk i Fredags och lördags, egentligen är det idag också men har ingen skjuts ut.
Jag och pojken har miljötränat, å gud vad bra det blev! Så många hundar å människor på samma gång, och endå gick han sådär fint i kopplet bredvid mig.
Jag längtar verkligen tills jag kan börja träna med min lilla pojke, tror han kommer gilla denna sport mycket! Hoppa över ben gör han ju dagligen, så hopphindrerna har han inge problem med.

Idag när vi var på krusmynta och såg en hund var han inte intresserad alls, stolt matte!

Idag ska jag nog bara slappa resten av dagen, är ganska trött och kommer inte på något vettigt att göra.
Ska se på The Big Four på teve ikväll, har två bekanta som är där så känner mig nästan tvungen att glo!
Jag har introducerat klicket för killen också. Nu ska han lära sig vad ett klick betyder, som är godis är påväg!
Han verkar förstå dethär ganska lätt, han är en sån smart hund!