2011-09-26
 16:32:27

PRAO

Nu skall jag inte skriva något hundrelaterat, så detta kanske är ointressant för några ;).

Idag hade jag min första praodag på min 2 veckors period. Det var jobbigt med sjukt kul!
Jag Praoar på Creperiet, vilket är ett ställe där dom gör crêpes!

Jag som inte gillar stress, har lite svårt för detta jobb. Men jag gjorde mitt bästa och fick en klapp på axeln med "Bra jobbat!" när dagen var slut. Då blev jag glad, något rätt har jag iallafall gjort ;)
Mitt jobb är att städa, servera, ta beställningar och ta undan/-sköta disken.
Det jobbigaste är att hålla koll på allting, samtidigt.

Nu när jag kom hem så kände jag en trötthet jag aldrig känt förut, jag tror den liknar tröttheten som Shiro hade när han var 10 veckor och vi kom hem från stan. När han hade sätt så mycket nytt slocknade han belåten när han kom hem. Jag tror jag känner exakt lika dant. Mycket nytt och konstigt! Det är en hel del att vänja sig vid..


2011-09-24
 12:51:53

Hund tror att han är elefant

Engelska Bulldogen Fred verkar tro att han är en elefant, eller försökar han var en iallafall ;)


2011-09-22
 19:46:14

Gullen min. <3

När du är sådär söt och go, då förlåter jag dig för alla otyg du har för dig.
Hur mycket du än irriterar mig.
Det är när du är sådär snäll och läraktig jag känner att du uppskattar mig.

När du skäller på mig ibland känns det som om du ogillar mig,
att du skriker på mig att komma upp på fötterna annars så biter jag dig.

Men så är det inte, för när du väl är nöjd. så visar du dendär ömheten med mig.
När vi leker sådär fint och din svans går i ett.
Då ser jag att vi verkligen älskar varandra.



2011-09-21
 20:57:15

Sista Valpkursen!

Är avklarad! Och det gick bra tyckte jag :)
Förutom att min gosse skäller när vi ska sitta stilla var han duktig! Vi körde sök med leksak i hög terräng, inkallning med en boll som rullade som retning. Vi hade miljöträning å lät hundarna hoppa upp och ner på massa plankor och byggarbets-grejor.
Och så körde vi "hälsa övning" Vilken innebär att man ska gå fram till en person, sätta ner hunden, hälsa på människan. och sedan belöna hunden för att bara ha suttit ner och sökt ögonkontakt :). Det gick bra!

Här kommer en bild på vår lilla grupp, ett kort som en snäll gubbe delade ut, han tog nämligen dehär förra veckan. jag ser ut som en tjockis'! :D

2011-09-21
 15:59:02

Min näsa är insnöad.

Idag har jag varit hemma från skola pga att jag varit så sjuhelvetes förskyld, låg i sängen längre tid en vanligt i morse för mamma kunde ta min pojke <3
Men sen så skulle mäklarna komma till vår lägenhet idag och sätta pris och sådär. Så då sa mamma att ja var tvungen å gå ut med han på en långis innan de kom så han var lugnt. Snacka om att jag har nedsatt kondition nu när jag är sjuk!
Shiro har varit helt frisk idag, vilket känns som en enorm lättnad. Han har varit en pina idag, -voffvoffvoffvoff heela tiden när han inte fick upmärksamhet och hade tråkigt. Om man har lekt, gjort sök, vart ute och tränat trix. Och så fortfarande energi kvar? pust.. Vi får hoppas han blir vuxen snart! Kan medge att jag längtar.

Ikväll är det sista valpkursen 'yee'.
Jag har gått 19 timmar valpkurs totalt. Så det känns skönt att bli färdig.
Tänker på att gå fortsättningskurs eller börja på lydnad :). We'll see!



2011-09-20
 15:56:34

Shiro sjuk,

Shiro har blivit sjuk!
Imorse sov han i sängen, och vaknade av att han hoppade ner på golvet och börja diarèa på matten.. Stanken var outhärdlig. han har inte gjort inne på så länge, men nu var något på tok. Han spydde ett antal gånger, kanske 5. Det var bara galla, eller iallafall bara vitt.
Han ville inte gå ut, inte äta. han ville bara sova. Hans ögon var fyllda med kladd, kunde knappt hålla sina små ögon öppna..
Han har legat och sovit heela dagen, absolut inte likt honom alls!
Men när jag kom hem vaknade han till, och jag gick ut med honom, han är sjukt seg. men han kissade iallafall.
Han har knappt druckit och ätit något, men han fick i sig lite mat efter vi satt ner på gräset utomhus.

Vi får hoppas han blir bättre snart.. Blir så orolig. Han är en sådan som brukar skälla som en galning såfort de blir tråkigt, men han har varit seg hela dagen.

Några Råd?
2011-09-19
 17:39:03

Bus med Labbe!

Idag var vi och busade med en nyinförskaffad hundkompis, Labradoren Sammy! En kille som väger dubbelt så mycket som Shiro, precis vad han behöver ;).
Sammy var lite hårdhänt men annars gick det jätte bra. Ångrar att jag inte tog med kameran! Skulle blivit så roliga bilder, Sammy var en riktig charmplutte på 4,5 månader! Skulle älskat att dela med mig av bilder på det :).

En bild på Shiros myshörna! Dock finns inte den röda filten nu.



(som ni märker tänker jag lägga krut på updateringen, se till att få upp läsarantalet igen!)
2011-09-19
 07:30:00

Vinka & Slalom

Vinka, i fräsig (men pinsam) slowmotion!
Och så mitt NÄSTAN perfekta slalom, tänker börja öva in åttan nu! :)


2011-09-18
 16:00:00

Havsbilder :)

Lite halvtråkiga dock! 
En grej som Shiro gillar är att hoppa upp så stora stenar, det är lite gulligt tycker jag! 


Varannan Måndag är det baddag, vill ni kanske se innan och efter bilder då? De är dock en vecka kvar ;)
2011-09-18
 09:25:01

Blandade bilder

Här kommer lite bilder från veckan!
Jag lovar att det kommer fler bilder som publiceras 16:00. Jag har ställt in bloginlägget tidsinställt! ;)

2011-09-14
 20:02:52

Odräglig..

..Det är ordet på Shiro.
Han har verkligen dagar då jag bara skulle vilja vara ifred från honom. Idag har vi haft en dålig dag.
Han går mig på nerverna! Han lyssnar inte, orkar inte koncentrera sig. Han kan till och med inte ens gå Fint i koppel! Vi var på Valpkurs idag, och han skällde, kunde inte gå fint i koppel, som han alltid är så himla duktig på. Inte ens om man hade en godis framför nosen var det lätt att gå sådär fint som han brukar gå bredvid.

Om det finns någon period hos valpen då den är jobbig, tror jag den kommer in mot mig nu, som en storm som kommer alldeles för hastigt. Nu skall jag träna med honom mer en någosin, ska köra Fot så det sitter med 100%. Jag skall vara världens roligaste matte som är bäst i världen. Iallafall försöka.

Har lust att resa någon stans långt bort och bara sova, vila. De har varit brist på det på senaste tiden. Allting pressar mig för mycket och jag har ingen ork. Men jag ska rycka upp mig, dricka lite energi dricka och gå ut med Shiro.
Vill ut och fota.. Hoppas jag får tillfälle för det, det var lång tid sen man tog en bra bild på killen..

Hoppas ni har det bra. Tjoflöjt!
Här var han liten, söt och snäll:







2011-09-11
 20:27:12

♥Min gulle♥

♥ 7,2 kilo..och fortfarande lika söt.  ♥
2011-09-10
 17:35:08

Shiros rädsla

Den är påväg bort! Rädslan alltså..
När vi möter hundar är han mycket framåt och tycker allt är jätte kul. Men om han hör att en hund skäller utan att se var ddet kommer ifrån blir han skiträdd. Han blir som helt paralyzerad och försöker fly.. Jag vet inte hur jag ska göra i den situationen. Godis hjälper illafall inte. Det är som att bara för han hör några skall så förstörs hela promenaden enda tills vi kommit hem igen..

En grej jag känner är att han är lugnare nu, han beter sig mer vuxet. Dock så skäller han fortfarande mycket när han får tråkigt och är pigg.. Vilket är extremt irriterande. 
Jag är jätte sugen på att väga honom men mamma har inte kunnat skjutsa mig, vill också ta flera bilder på honom eftersom han är större nu, men får inte kameran till rätt inställningar.. Hjälp någon?

Förlåt för jag är frånvarande från bloggen, men veckorna går så snabbt nu och tiden räcker inte till.



2011-09-08
 20:50:57

Livet rullar, skolan ruggar.

Fullt upp här i världen, Shiro har blivit sitt rätta jag igen. skönt! 
Han växer så det knakar, snart vill jag åka och väga tlpen idag.
Idag lekte vi på en plats vi aldrig varit förut (Bild) och lekte med sheltie senare vid hällarna. Önskar verkligen att jag hade mer lekkompisar till Shiro!

Hittar ni Shiro i bilden?
Tagen med mobilen därför kvaliteten var sisådär, tar med kameran nästa gång ;)

2011-09-04
 18:27:00

Osäker, rädd och olik.

På båten hem ifrån Nynäs så kom en sida fram ifrån Shiro som jag aldrig sätt sörut, som skrämde mig, gjorde att jag fick klumpar i magen. När vi kommit på båten satt jag mig på en plats som hade tomma platser bakom och framför. Dock satt de hundar ungefär 2 meter bort. De hundarna var jätte lugna och låg och sov, brydde sig inte ett dugg om Shiro.
Det första Shiro gör när jag lagt ut hans filt på marken, och sedan placerat honom på den, är att han trycker sig emot väggen för att komma så långt bort från hundarna så möjligt.
HMM. konstigt tycker jag. Han brukar alltid vara jätte nyfiken på hundar och vilja hälsa och vifta på svansen.
Nu var hans svans tryckt i mellan hansben och han stirrade på hundarna, och när jag försökte vända hans blick så vägrade han. Sedan började han att morra, riktigt mörkt och läskigt.. Jag satt han då i knät och började prata med honom, gav han lite godis. Endå morrade han. Så jag gick ut på däck och tänkte såhär: När vi kommer in så gör vi om och gör rätt. får en ny början och ser om det blev bättre. Men icke då. Jag gav honom mat och sedan sate jag honom i knät igen, han tryckte sig emot mig, dock slutade han att morra då hundarna fortfarande låg å sov och hade gjort de ett tag. 

Shiro vägrade att gå ur mitt knä, jag försökte att lägga honom på marken på hans filt men då drog han genast in svansen mellan benen och stirrade under sätena för att se hundarna samtidigt som han tryckte sig mot väggen. Så matte fick ha honom i knät, i tre timmar konstant. Jag har aldrig känt mig så behövd som då.. Han VILLE verkligen sitta där och sova i mitt knä med huvudet liggande på min arm. Han låg och sov halvt hela resan men huvudet stödande på mig sedan. Jag blev Shiros Trygghets Zon, jag kände att han ville att jag skulle skydda honom. Och det gjorde jag. Jag var hans lilla skydd, räddade honom för det som han uppfattade som farligt..

Jag har ALDRIG sätt honom såhär rädd, osäker och framförallt rädd för hundar.
Mamma sa också imorse nr hon gick ut honom att han sätt en hund från låångt avstånd och blivit riktigt rädd och osäker också. Jag har ingen aning om vad de beror på men han har blivit en annan hund.. Får hoppas jag lyckas få honom tillbaka till sitt vanliga jag snart. Bara några timmar innan så älskade han hundar, har alltid dragit lite efter andra hundar och vickat på svansen. Nu blir han rädd och osäker och tar svansen mellan benen. Vi får hoppas det blir bättre snart..

Vill gärna ha tips som kan hjälpa min situation!
2011-09-04
 13:34:49

Äntligen hemma!

Nu är jag hemma efter en helg med full fart!

Fredag
Jag stannade hemma ifrån skolan på dagen. Vi åkte till skjutplanen och gick en lös buspromenad, han blev riktigt trött. väl på båten var han väldigt nyfiken på de andra hundarna vid djurplatserna, vi åkte den lilla båten så det var väldigt trångt och närmaste hund var precis framför näsan på Shiro. Men han lyckades somna, och sov hela resan, skönt! När vi kom fram så mötte jag min uppfödare Annika- Det var intressant att se att Shiro verkligen kände igen henne. Han hade en hjärna trots att han var så liten tydligen ;).
Shiro fick återförenas med sina syskon och busa av sig i skogen, fart och fläkt!
På kvällen så blev hundarna badade, kloklippta, borstade och lite fot friserade.
Jag tyckte Shiro betedde sig duktig för att vara honom! ;)
De hundar som bor hemma hos Annika är brorsan Lusse, Gnistra som är 3 veckor äldre, mamma Humlan och Gnistras mamma Pärlan!

Lördag

Upp tidigt, packa och åka till uställningen i Bålsta! Det var en Sheltie utställning med över 50 sheltiesar i alla åldrar, storlekar och färger! Riktigt trevligt faktiskt.
dock så blev inte Shiro placerad.. Här är hans Kritik:
"Söt ngt stor hanvalp. Skulle önskas ngt. bättre stop. Bra underkäke. Bra öron, välvinklad, Bra päls. Bra rörelser från sidan. Rör sig ngt brett fram. Välpresenterad."

Även fast han inte blev placerad är han snyggast i världen! Jag tyckte han var duktig i ringen även fast han inte alltid vill gå sådär propert bredvid mig! Han gjorde bättre än mina förväntningar, skönt! Är också glad för att ja fick kritiken "Välvisad". Stolt över mig själv.
Annika fick hem väldigt många vinster. BIR & BIS valp, bästa uppfödar grupp (Där jag iofs medverkade), och hennes Gnistra blev hp och något mer tror jag, minns inte riktigt..  

På båten hem gick det inte bra alls, och jag fick se en sida av Shiro som verkligen inte var lik honom alls.. Skriver mer om det ikväll. Kramis!

2011-09-01
 19:21:02

Imorgon smäller det.

Imorgon runt lunchtid går båten till nynäshamn. Jag tycker dehär ska bli såå kul!
Jag skall sova med min uppfödare på fredagen och åka på utställning med henne på lördagen i Bålsta som sagt! 
Har valt ut en söt utställngings outfit och förhoppnnigsvis kommer det en bild på den. Shiro är nybadad och ska snart fönas så han får fluff och blir så fin. De blir inge blogginlägg på sista tiden hoppas ni inte lämnar mig för det.

Här kommer en bild på Shiro och Tilion, Shiro ser riktigt stor ut ;)!