2011-10-30
 13:21:09

Hundsport, har jag tävlat?

Bakar ihop två kategorier. Och nej, det enda jag "tävlat" i är utställning! :)

Nu ska ja pladdra på om mina framtidsambitioner inom hundsporter!
Det som jag vill satsa på är AGILITY, så kul det ser ut att vara!  Ångrar lite att ja inte tränat någon agility alls medans man fortfarande kunde vara ute utan att frysa..

Till våren skall jag gå på agilitykurs och jag är så pepp! Shiro har ju det som man vill ha hos en agilityhund!  Han är pigg, kontaktsökande, läraktig och har ton med fart och energi! Ibland oroar jag mig över att han kanske är för snabb för mig.. När våren kommer skall jag börja träna träna träna, vill försöka satsa  riktigt hårt på agilityn.
Mitt mål att att nå agillity/hoppklass 3 ! Dock så sätter jag den ambitionen om Shiro håller sig till medium, att han inte går över till large.. Då blir jag ledsen :/. 
Fast då skulle jag endå tränat med Shiro fast utan att sätta lika höga krav. Låter lite knasigt jag vet! Men så är det..

Någon annan hundsport jag är intresserad av är freestyle, lydnad/rallylydnad! (Speciellt freestyle)


ps. Tänkte filma mitt och Shiros slalom och åttan imorgon så ni får se, han har ju trots allt ett jättebra slalom mellan benen! Mega stolt :).

2011-10-29
 16:49:57

Renras eller blandras

Tycker själv det är en konstig fråga.
En hund kan vara lika underbar även om den är renrasig eller blandras.
Dock så ska ja hålla mig vid renrasiga då jag vill tävla på högre nivåer!

Det blir en snabb åsikt här bara,
kan bara säga att min helg har varit bäst än sålänge!
2011-10-29
 09:35:00

Kärlek ♥

Du och jag mot världen.
2011-10-28
 17:17:00

Andra husdjur i mitt liv

Jag har haft lite allt möjliga husdjur! :) Dock är det ingen av de som stannar kvar.. Fast skulle väldigt gärna skaffa smådjur igen, men min mamma tillåter det inte, så får vänta tills jag flyr boet!

Vi har haft akvarium med fiskar & grodor i 3 omgångar, 3 hamstrar. Kim som jag hade när jag var liten, låg stadiet.
Gucci fick jag i femman, och Smoothie i slutet av femman. Sedan har vi haft katten findus också!

Kim min lilla choklad färgade hamster var också väldigt fin, dock väldigt skygg. Rymde ett antal gånger och jag drömde på nätterna att Kim hittade en råtta som hon parade sig med så det blev långhåriga råttbebisar..

Gucci var en pearl dvärghamster, en riktig sötnos. Men efter hon blivit året så blev hon lite aggresiv mot mig och högg mot mig när jag stoppade in handen i buren. Så jag gav henne till min kompis, vars katt åt upp hamstern efter 1  vecka..

Smoothie var en Långhårig cinnamon bandad Guldhamster, min finaste och favorit hamster jag någonsin haft! Hon dog förra året på juldagen.. Än väldigt smärtsam död. Antagligen hjärnblödning, då hon låg och skrek, skakade och ryckte hela tiden. Hon låg på min mage tills jag inte klarade av hennes tjut mera. Då lade jag henne i en värme filt och gick och sov med mamma. På morgonen hade Smoothies liv tagit slut. Längtar otroligt mycket efter en ny hamster <3 

Findus var den sötaste katten, utekatt som levde livet. Såg precis ut som  karaktären Findus!
Vi fick Findus genom att någon haft honom som sommar katt, och en dag knackade han på dörren och ville komma in. Hos oss fick han mat och värme, så han stannade.

Fiskarna finns det inte så mycket att säga om, vi hade bara småfiskar!


Bild på Smoothie <3 


2011-10-28
 11:20:39

Mitt regntäcke till Shiro är hemma!

Shiros nya regntäcke från Hurtta kom hem igår, och fy vad söt han blev! Han verkade konstigt nog inte störa sig så jätte mycket på att ha det på sig heller.

Än sålänge har jag ingen fin bild, men ni kan få lite suddiga! :)
2011-10-27
 15:43:00

Min hunds horoskop!

Hittade en sida där man ka nse på sin hunds horoskop, jätte skojigt! Visar Shiros och strycker under det som jag tycker stämmer :). HOROSKOPSIDA HÄR, IDÈ TAGEN IFRÅN HÄR
VÄDUREN 21 mars-20 april
impulsiv, viljestark, otålig, modig och energisk. Vädurshunden älskar att stå i händelsernas centrum och har mycket stort självförtroende. Han har överskott av energi och det finns inget ömtåligt i denna starka kropp. Han kräver mycket stimulans, både fysiskt och mentalt men han tröttnar fort så variation i både träning och vardagsliv är nödvändigt. Han visar tydligt prov på sitt ombytliga temperament och som valp och unghund kan han vara nog så krävande. Om Du vill ha någon kontroll över den livliga Väduren måste Du visa vem som bestämmer. Han utnyttjar varje svaghet man visar. Matglada brukar också hundar i detta tecken vara så viktproblem kan uppstå på äldre dar. Han är olycksbenägen också på grund av sin livliga framfart och sitt impulsiva våghalsiga sätt. Annars är huvudet den mest utsatta kroppsdelen och Vädurshunden kan drabbas av stressrelaterade sjukdomar om inte energin får ett positivt utlopp och då helst i aktiviteter eller arbete som rasen är ämnad för. Vädurshunden har tävlingsinstinkt och kan nå långt, framförallt i brukssporter och agility. Jakthundar i detta tecken älskar sitt jobb. En Vädurshund passar ihop med aktiva personer, gärna födda i Tvillingarna, Lejonet eller Vågen.

Creepy!
2011-10-27
 10:28:50

Min första hund

Eftersom Shiro är min första egna hund så kan jag berätta om min banrdoms hundar!
Nämligen Rambo och Baloo <3

Två charmiga engelska bulldoggar med attityd och hängiga kinder!
Jag har inte så  jätte mycket minnen av dem. Förutom att Rambo var den vita, som var lite aggresiv som avlivades strax efter att min pappa avled.
Så har vi Baloo, den bruna, snälla trofasta!
Det är hundarna som fanns vid mitt liv mina första år, de är kanske de som satt lite avtryck i mig? ;)

2011-10-26
 11:44:33

Berätta om din hunds ras

Sheltien som den också kallas, har sitt namn efter sitt ursprung på Shetlandsöarna, där den hjälpte till i familjerna, te.x vallade/vaktade.
Engelsmännen tog sedan vara på Sheltien där den såldes som sällskapshund.

Idealhöjd Hanhund 37 cm
Idealhöjd Tik 35,5 cm
det som är okej är +/- 2,5 cm från dessa idealhöjder, dock ej önskevärt.
(Gissar väl att Shiro kommer landa på 40-42)

Shetland sheepdog är än ganska aktiv ras som behöver både mental & fysisk stimulans, precis som alla andra hundar. Sheltiesar är väldigt anpassningsbara, de passar som ren och skär sällskaphund, men även som succéfull Lydnad, Agility eller bruks champion.
Rasen är väldigt lättlärd. Och är därför mycket lätt att lära trix.
Du behöver inte vara hård mot din Sheltie, utan den bästa uppfostran är gjord på snälla metoder! Sheltien i mina ögon har ordspråket: "Will to please"

I Agility världen så är Shetland sheepdog den ras som dominerar i både Small och Medium, då den är väldigt snabb och smidig och följsam till sin ägare.

Sheltiesar kan i vissa fall vara reserverade mot främlingar, men min Shiro är då inte reserverad alls ;)! 

För mer information kan du kolla på SSSK! Länk

Ideal Sheltien

2011-10-25
 16:00:00

Tänkevärd video.

En Tankeställare kanske? .. En fin video som rör vid mig iallafall.

n
2011-10-25
 13:31:37

Presentera min hund

Min hund är en valp, på lite över 6 månader, han är född den 14/4-11
I stamtavlan heter han "Topshell's You Light Up Heaven". Just för att när han var mindre så hade han en blixt i sin nacke, och därför kallade uppfödaren honom Blixten om jag inte minns fel. Och vad gör blixtrar? Jo dom "Light Up Heaven" ;). 

Han är en stor Sheltie på strax över 8 kilo än sålänge, en mysplutt och energikick i ett!
Han kan vara hur lugn och mysig, kelen och pussig i ena sekunden. Och andra sekunden bryta ut och bli en riktig duracell kanin. Han är nästintill outtröttlig, men när man väl kommit in i huset och han får varva ner så slockar han iallafall!

Han kräver mycket uppmärksamhet för tillfället, vilket gör mig frustrerad ibland. Ifall han har tråkigt så skäller han enda tills man gör något.. Annars skäller han nästan aldrig. Utomhus skäller han aldrig! Inte ens när dörren ringer skäller han, och det ser jag som ett stort plus! :)

MIN FRAMTIDA AGILITY STJÄRNA <3

2011-10-24
 16:34:04

Nytvättad och hundbus!

Idag har än sålänge jag haft en trevligt dag :).
Shiro är ny badad och luktar nomnom och hans vita päls lyser riktigt fint!

Klockan 3 varje dag vid paviljongsplan så träffas de som vill med sina "småhundar". Då släpper vi de lösa och de får busa runt, oftast varar det mellan 20-50 minuter, men idag låg det väl på runt 20 skulle jag tippa på.
Shiro var störst! Men det var jätte kul för honom att få leka lite med andra vovvar! Det är bra för honom.

Och det som är roligt är ju att det är klockan 3 varje dag!  Vi får se om ja går dit nästa gång det är fint väder ;)
Fick bara en bild där hela truppen var samlad. Så den får duga! Kommer även visa upp två av många söta bilder på sötisen där man ser hur vit och fin han är! Min stora älskling, min lilla kung <3

De hundar som var där var en Yorkie, en Cairn, en Chihuahua och min Shiro! Klockan nio så samlas alla stora hundar för att leka, vi får se om jag vågar mig dit någon dag ;).
2011-10-24
 11:01:00

Presentera mig själv

Jag tror att jag gav er en presentation om mig i början när jag startade min blogg när jag haft min kille i någon vecka bara, så nu kan jag passa på att besrkiva mig klokt!

Jag heter Linnèa och bor på Gotland med min mamma och min hund Shiro.
På Gotland har jag bott hela mitt liv, mellan 0-11 bodde jag på landet i ett stort hus vid stranden.
11-15 har jag nu bott i stan i en lägenhet. Jag är en väldigt glad och utåt person när jag känner mig bekväm i situationen. När jag är med någon som jag känner, och känner mig trygg med så brukar jag vara rolig att hänga med. Mycket sprallig och pratsam! Är ofta oseriös, men är mycket bra på att vara seriös också ifall det behövs.

Jag går i nian just nu och satsar högt inför gymnasiet, nämligen att börja på hundgymnasium. Och jag har turen att ha ett på Gotland som är mycket bra ;) Det enda som är minus är att det inte finns tillgång för planer och dylikt på skolan, men de är ju inte långt till brukshundsklubben heller.. Det andra minuset är att klasserna är väldigt små, så man träffar ju inte lika många hundkompisar, men häldre några starka en få ytliga! 

Intressen är hundar, fotografera och kompisar. Även att sitta och hänga vid datorn är trevligt ibland.
Dock så fotar jag väldigt liten, önskar att jag gjorde det oftare! Därför blir det ofta mobilbilder i bloggen, men jag lovar. ibland kommer HQ bilder upp i bloggen ;)

Jag är väldigt blyg över att visa mig själv "klart" på en bild, tycker inte att jag fastnat från min fina sida på bild liksom, men jag lovar. Någon dag kommer bilden på mig där man ser mig skitbra! 

Mobiltagen bild åter igen. en på Shiro när han sitter på en stock!

2011-10-23
 15:42:00

Så jag får något att skriva om.

Hade tänkt att försöka att klara av denna uppgift, som jag tagit från Cassi's blogg! Börjar imorgon :).

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i sitt liv
Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2011
2011-10-23
 09:40:56

Tipsa mig!

Jag är jätte sugen på att lära mig skriva bättre artiklar, så jag skulle jätte gärna vilja få önskemål/tips om saker att skriva om!
Det kan var något ni undrar, någon metod ni är nyfiken på, ett träningsätt, en produkt. vad som hellst! Det behöver inte ens vara hundrelaterat :).
Här har ni en helt onödig video på Shiro! Jag vill bara visa upp min sötnos lite.. Hihi.
Hans skall torterar..

2011-10-21
 13:12:00

Täcke..

Nu börjar jag tänka på att köpa regntecke/reflextäcke. Men frågan är VAD!
Jag vet att shiro snart växt klart, han lär inte växa så jätte mycker mer. runt 1-2 cm skulle jag tro. Så nu vågar jag köpa täcke ;)

REGNTÄCKE från hurtta vs. REFLEXTÄCKE från hurtta.
Bifogar exempel så vill jag gärna höra vad ni tycker!

1.



2.


(BILDERNA ÄR LÅNADE FRÅN HURTTA)
länk HÄR


För å nackdelar:

Reflextäcke.
Det är lätt och fint, skyddar inte så mycket mot rusk men man syns bra i mörkret.

Regntäcke.
Det är lite klumpigare, men skyddar betydligen mer mot rusk! Syns någorlunda sämre.
Dock spelar de egentligen inte någon roll då det är gatulysen där jag går ;). 

Vad tycker ni?
2011-10-20
 18:01:14

Första dagen på Dagis!

Shiro har avklarat sin första dag på dagis nu, och wee vad han såg lycklig ut när jag hämtade honom!
Idag var det han och två andra hundar (vad jag såg). De var av den lite större sorten, lite mindre än en labrador var de båda.
De hade tydligen busat mycket och tagit två långpromenader, vilken gör mig lite fundersam.
Jag vet inte om jag vill att Shiro ska gå så mycket nu när han är så liten och han fortfarande växer, så skall be mamma fråga imorgon när hon lämnar Shiro hur långa turer hon tar.. Annar skulle hon nog kunna lämna honom på iallafall en av promenaderna hemma. I mina tankar så är en långpromenad runt 1 timme, och om hon har tagit två stycker så blir det 2 timmar. Vilket är för långt för min plupp.. Visst klarar han det galant utan problem, men jag vill inte över aktivera honom!

Vad tycker ni är för mycket för en sexmånaders Sheltie i promenad-väg?

Thanks for stickin' with me! 
(tagen med mobil)
2011-10-17
 16:16:02

Shiro är i sheltie bladet!

Idag när jag fick se på sheltiebladet så gjorde jag som ja alltid gör (Bläddrar igenom hela och tittar på bilderna).
Sedan kommer jag till en artikel som handlar om "Att följa upp sina valpar".
sida 57 så ser jag hur Marie Schröder har tagit en söt bild på shiro när han hoppar upp med frambenen på sheltieutstälningen jag var på förra månaden! Snacka om att jag blev chockad! Har mailat och fråga om jag kan få bilder så jag kan visa er. Känns lite häftigt att vara med där. Min uppfödare, Annika och Shiros bror Lusse var även med, fast på sida 23 ;). 

Här kommer två bilder, en från utställningen i Ridhuset. Och en hemmifrån!

zzz...nark...

2011-10-16
 17:16:07

En vecka redan gått, shit.

Veckan har gått ursnabbt, lite för snabbt för min del.. Kan berätta vad ni har missat! 
Allt har bara rullat, inte tränat så mycket med shiro. Bara tagit det lugnt och sådär.

I lördags var jag på Öppet hus på Guteskolan, där jag till nästa höst ska börja på hundgymnasiet där om allt går som det ska. Är tagg till tusen att börja där! Känner några av de som går där och Guteskolan är en riktigt toppenskola! 
Så det är skönt att ha de valet klart för mig :).

Idag så har jag lämnat Shiro på inskolningsdag på hunddagis. På hunddagis ska han vara 2 dagar i veckan nu framöver, för att mamma klarar inte av att ha honom alla dar i veckan när jag är i skolan!
Vi fick se hundgården och hundrummet, det var jätte fint och hon som hade det var jätte trevlig!
Sitter här helt nervös på hur han beter sig med henne.. Tänk så skäller han ut henne och är en plåga. Vi får se när vi hämtar honom hur han varit!

Jag har inte ett smack att skriva om på veckorna, jag liksom går i skolan, kommer hem, går ut med shiro och läser läxa. Tycker det är jätte tråkigt att ja inte har massa roligt att skriva om.. Vill ju inte komma in hit å skriva massa onödigt som att ja var ute och gick i skogen, träffade en pudel på morgonpromenaden eller dylikt.. Helt ointressant!

Denna blogg ser jag som nyttigt för mig själv, se lite hur jag och Shiro utvecklas. I nuläget är denna blogg inget seriöst, utan jag tycker bara de e trevligt att lära känna nya människor som läser min blogg, få komentarar då och då och lite respons och hjälp! Dehär med att blogga på riktigt kommer jag dra igång med när Shiro är vuxen då vi kommer göra mycket mer, träna Agility och tävla osv! Det är därför denna blogg är så seg och tråkig nu ifall ni undrar.
Tänker satsa regält mot sommaren på bloggen så ajg kan få sådär många läsare som jag hade i början när jag var aktiv! 

Hoppas ni har det grymt bra!

Bita matte i näsan e mumma!

2011-10-10
 09:13:20

NU kommer allt bli som vanligt!

Nu har praktiken varit och allt kommer bli som vanligt (dvs uppdateringar!!!) :D

Utställningen i lördags.
Den var i Follingbo ridhus, fullt med jord och kall luft. De flesta hundarna skitade ner tassarna regält på utställningen, vilken var lite kul. ;)
För Shiro gick det inte så jätte bra, vi fick inget hp. Men kritiken var okej, fick dock höra grejer jag aldrig hört förut! 
Domaren, Mimmi Gruffman Rönnlund, Kritiken:

"Mkt god typ, valp som har vuxit mkt på benen, och intrycket blir mkt högställt. Vackert huvud och uttryck, välansatta välburna öron, saxbett, elegant hals, framskjutet skulderparti och outvecklat förbröst, paralell front, stark rygg, brant kors, rör sig väl från sidan med trång fram och bak, ullig päls, fin täckning.
Mkt trevligt temperament, välvisad"

Jag är väl helt okej nöjd med kritiken, förstår dock bara hälften ;)!

Jag och Shiro har funderat på vad vi ska lära honom härnäst. Kan någon komma med tips? Jag har varit lite dålig på senaste tiden med att lära honom nytt.. De som han kan:
utöver sitt, ligg, stanna och de vanliga kan han High five, Vinka, Tass, Target, Slalom mellan ben, Åttan mellan ben.

Kan vara så att jag glömt något.. Give me some! 

(Bilden tagen med mobil)
2011-10-04
 17:46:14

Skadad

Som några redan vet så har shiro åkt ut för en olycka nämligen skadat tassen.
Matte var klantig och körde på tassen med en sparcykel som vi lekte med på norrbacka.
Shiro tyckte det var så kul så han sprang precis framför så att hans vänstra framtass manglades. Aj!

Idag var vi vid veterinären för att kolla till skadan ifall det var något allvarligt, hon hittade en öm punkt, tittade på hans gångstil. Vi bestämde oss för att rönka.

Som tur var hittade de inge fel på rönken, så vi får hoppas han är 100% återställd inom tid!
(Hellst innan lördag, utställningsdagen).
Det skulle vara synd om vi inte kunde ställa ut :(! 

Han mår iallafall mycket bättre nu! 



Söt sovstil :).
2011-10-02
 21:20:25

HALLIHALLO

Gud vad jag mår dåligt när jag ser att ja har samma återkommande läsare under hela veckan :$
Nu är det bara en vecka PRAO kvar, efter den veckan kommer uppdateringen bli som vanligt igen! Men ska ge er en sammanställning av veckan..

PRAO'n är kul och lärorik, men krävande. Är sjukt ovan med att jobba alltså, det tär verkligen på krafterna.. Att inte sitta still mer än 30 minuter på en 7 timmar lång arbetsdag..

UTSTÄLLNING i follingbo Ridhus är nästa goal, på Lördag smäller det. Är taggad till tusen och längtar efter att få visa upp min bjässe! (8,1 kg).
Erkänn att vikten är imponerande? ;) Mer än en normal Sheltie! Älskar att min kille är så stor!
Han och jag har inte tränat så mycket, men tänkte lägga krut på att stå stilla och gå i utställningskoppel denna vecka nu så det sitter riktigt bra! Hans öron är fina, dock limmade.. Så vi får hoppas inte de reser sig helt när jag tar bort limmet på Fredagen ;)! 

Här kommer en bild tagen idag på pluppen, är taggad på att snart gå ut i höstlöven och fota!!!