2011-06-30
 12:27:32

Oh yes!

Ja hann aldrig skriva hur vaccinationen gick, men det gick jätte bra! Lite rastlös när vi väntade annars gick det jätte bra, han kollade till om båda kulorna var nere och det var dem inte riktigt helt, utan de är påväg ned :).
Vi vägde också honom, och just då vägde han 3,8 kilo! Tung kille börjar han att bli! Tänkte gå dit och väga honom nästa torsdag också, bara för att kolla vikten plus att den vågen är bättre än vår människo våg!

Annars har jag solat och badat på stranden två dagar irad, både på vaccinationsdagen och igår.
Igår så fick Shiro följa med en liten stund, han var en riktigt modig kille och doppade hela hans svans och ben i vatten, och så var de mycket utforskande i rabbis hål, rullande och grävande i sanden var också kul!

Körde lite kontaktövning idag med, hade min orginella macka och tänkte att ge honom en liten bit för varje gång han tittade mig i ögonen, det gick jätte bra!
Men sedan när jag täntke testa med något ännu godare - köttbullar - så var det inte alls lika lätt att fokusera!
We'll practice more at the torque!
2011-06-28
 12:50:10

Dagen är kommen..

för Shiros Vaccination! Idag ska vi åka och vaccinera pojken!
Smillas matte ska vara snäll och ställa upp som chaufför då mamma inte är hemma. Skriver rapport senare om hur de gick!

Annars rullar livet på, senare idag när mamma kommit hem ska jag åka och bada med Arthur och Linnea i snäck om inget kommer iväg, det är alltid trevligt att träffa dem! Vi har gått i gravarna lite och strosat runt, han börja tycka det är roligare med hundar och människor än någonsin nu.. Han vill springa till varenda människa (och hundar) vi träffar i gravarna. Men det får han inte av matte, och då blir han ledsen och gråter lite.,
Men på öster så är han inte riktigt lika modig, där är han lite duktigare när det gäller att inte hälsa på andra.
Det kommer nog gå bra, får hoppas han vänjer sig med att inte hälsa på allt!

Dehär med valp börjar verkligen komma in i mitt liv och min tillvaro.. Ibland så tänker jag på hur det skulle vara om Shiro försvann ifrån mig, och just nu kan ja inte tänka mig ett liv utan honom. Den gemenskapen man får, kärleken, smilgroparna. Ägandet av en hund har verkligen varit mycket härligare en vad jag trodde! Ansvaret är härligt, nästan lika härliga som de nu mörka ögonen som tittar på mig när jag äter en macka. Och man ser i Shiros ögon att han skulle såå gärna vilja smaka en liten bit av den.
Dehär är som en känsla jag saknat, aldrig känt. Man offrar en del av sitt liv, men i det långa loppen är det värt. Jag vet att en jobbig period ligger framför mig, det börjar redan komma lite grann. Skällande, springer iväg, lyssnar inte, bitandet blir hårdare och hårdare. Men jag ska bara hålla ut, försöka förgöra problemen och leva i nuet.
Denna resa jag har gett mig in på är någon jag verkligen ser fram emot, att de en stor vuxen hund växa fram från denna lilla lilla ömtåliga kropp.. Vi får hoppas att vägen går bra, men jag är säker på att det kommer kurvor, uppförsbackar och nedförsbackar. We'll See.



Kallas det kärlek?

2011-06-25
 19:57:29

Hundisar leker!

Shiro och Smilla leker galet, kvaliteten är sisådär..









2011-06-25
 17:55:59

Glad midsommar!

i efterskott..

Jag hade en jätte bra midsommar som jag firade med Linnèa ute i lokrume med några som hon kände! Det var über kul och vi pladdrade, skrattade, dansade runt midsommarstång, åt gott (bla. den obligatoriska jordgubbstårtan) och lekte lekar och avslutades med bad i tingstäde!! Det var en riktigt mysig midsommar!

Bifogar lite mysiga bilder!



En gigantiskt bild på  den gröna Midsommarstången :)



Moi i eftermiddags skenet!


Här togs doppet, det var riktigt mysigt!
2011-06-23
 21:56:35

Klor klippta, nyduschad päls!

Klorna blev ju klippta klokt idag, alla! Han var så duktig, några få ryckningar annars gick allt jätte bra. Riktigt stolt är jag! Efter lite bus med Smilla ochj rullande i bajs tyckte jag att det blev ett bra tillfälle för hans första bad! Han såg ut som en säl som skämdes efter han badat, så jätte kul var det väl inte, men det var inte farligt! Efter att han blev duschad drog vi med kammen igenom hela pälsen, så fiin han blev nu..

Jag lovar att försöka filma när bus bebisarna leker! Om det inte blir imorgon blir det om någon dag iallafall! :)
2011-06-23
 13:37:42

Besök & Märgben

Idag har vi fått besök och busat, Shiro blev trött när de lämnade men inte tillräckligt trött för att sova. så han valde att terrorisera märgbenet med sina sylvassa valptänder ute på balkongen. När jag skulle kika till honom såg jag att hela fyllningen var slut, så det blir till att köpa fler nya märgben ;). Han gillade dem verkligen!

Runt 3 snåret ska jag till Zoomarket för att få Shiros klor klippta, så dem kan visa mig hur man gör det på ett bra sätt. Slänger in en bild på knasbollen och märgbenet!

'

Märgbenet började endå se lite snuskigt ut!
2011-06-22
 16:39:12

Krusmynta!

Idag var jag och pojken på krusmyntagården så personalen där fick träffa sötisen! Vi sprang ner till havet och doppade tassarna, sprang runt i gräset. Och jag fotade vårt hus.
Sedan gick vi upp och åt glass, pojken blev väldigt uttråkad, vilket är bra för honom. Han behöver ju passivitetstränas! Vi åkte också och köpte en bilbur till pojken som han kan växa in i, en riktigt fin stor svart gallerbur! och så såklart lite tuggben ;).

Ikväll ska ja ha filmkväll med Luigi, vi ska se "Piranha" och "Winter's bone". MEd Chips och Dipp blir filmkvällen förgylld <3.



Han gillar iallafall landet!
2011-06-21
 20:01:58

Tränings metoder.

Träningen med Crille gick jätte bra! Vi övade på Sitt, Ligg, Inkallning, Gå i koppel och passivitet. Kommer berätta lite kort hur de gick till!
lure=Locka med godis

Sitt
Det kan han redan, så jag fick bara visade hur jag tog godisen över hans huvud och sade "Sitt". Det kan han ganska bra.

Ligg
Först sätta honom i sitt, sedan ta godisen mot marken, när han lagt sig ned belöna!

Inkallning
Någon håller i honom , när jag ropar "Shiro" så släpper personen honom och när han kommer belönar man massor med både kontakt och godis/lek!

Gå i koppel
Man har Shiro på vänster sida om sig, håller koppel i högra handen och godis i vänstra.
Man går några steg och belönar när han är bredvid, ökar steg framåt mellan belöningar stegvis.

Passivitet
Det här behövde jag träna på mest tyckte han.
Jag skall ta up han lite då och då och bara hålla i honom, han ska lära sig att det händer inte alltid saker hela tiden, han är ju väldigt sådan att han vill att det ska hända saker hela tiden.



Såhär såg han ut när vi kommit hem ;)

Skall öva en liten stund varje dag, det kommer nog gå bra dehär! Fick beröm för att han var så framåt och trevlig! Man blir riktigt stolt när man får höra nåt sådant!
2011-06-21
 10:53:04

Video på sittaren!

Än sålänge idag har ja inte hunnit gjort så mycket, fick sova lite extra länge imorse!
Gick ut med Shiro till gravarna och utforskade, han gick bredvid mig 70% procent av tiden, stolt! Han tycker det är så kul att springa runt och utforska. Det är så skönt att han är en såpass bra hund som inte springer iväg ifrån mig. Han springer inte iväg om han ser fåglar, kaniner, hundar. Men människor är fortfarande väldigt intressant, någon som har något tips på hur man gör för att han inte ska vara lika intresserad av att glo på människor?

Sen idag så ska vi träna lite koppel med Crille, min "personliga rådgivare" som hjälper mig med Valptiderna nu, kommer gå valpkurs vid honom i augusti också, de ser jag verkligen fram emot!

Lägger in en liten video bara för att, där han visar att han kan minsann sitta, väldigt simpelt jag vet. Men någon stans måste man ju börja! ;)


Ignorera min röst, hihi!
2011-06-20
 18:38:51

Taco&Training

Idag började vi dagen med att gå upp tidigt, men inte lika tidigt som vanligt. Idag var klockan 06:00 när killen ville upp! Vi har tränat koppel både inne, ute, på gräsmattan och på asfalt. Det gick jätte bra! Det börjar lossna för grabben! Snart så kan han gå lika fint som en riktigt Lydnadshund! (eller inte)

Vi lekte också en sväng med Grannens Yorkie, en riktigt mysig liten hund dedär!
Ikväll står det Tacos och Bio på listan!


Bion som ses är Baksmällan 2, ser fram emot det!
2011-06-20
 17:45:39

Nu börjar det!

Första bloginlägget tänkte jag skulle handla om den lilla krabaten jag har här hemma, Shiro!

En liten hane av rasen Shetland Sheepdog född 14-2/11, hos Annika Nygren på Topshells i Vendelsö.
Ett riktigt energiknippe som har enormt med energi och glöd i sig! Hans favoriter är köttbullar och leverpastej. I framtiden kommer förhoppningsvis Shiro synas på Agility planen när han blivit lite äldre, där han kan få utlopp för hans energi. Jag vill också testa på Freestyle & Lydnad med sorken!

Så från och med nu kommer jag dokumentera våra framgångar och förluster, så ja har det nedskrivet någon stans.

he's just standin there

Här har vi plutten!